PLEKSİ KESİM
2 Rakamı
Masa Ayraç ve Siperlik
Bebeto
Cinnabon
Yıldız Entegre
Damasko
Enka Kitchen
Prosim
Gümüş Dünya Haritası
Pleksi Nedir?
Saydam, yarı saydam, renkli ve altın renklerinde olabilir. Kolay işlenebilen, kesilebilen delinebilen, hafif bir plastik yapısı vardır. Piyasada genellikle 3mm ile 20mm kalınlığında düz levhalar halinde bulunur. Isıtılarak yumuşatılır. Böylece kalıplanarak istenilen biçim verilebilir. Camdan daha dayanıklı ve hafiftir. Tek dezavantajı yanmaya karşı dayanıklılığı daha azdır. (Döküm) Pleksiglas, istenen her şekle rahatlıkla uygulanma imkânı verir. Pleksiglasların en büyük özelliği döküm levha olmasıdır. Pleksiglas kullanıcılarını imalat aşamasında zor durumda bırakmaz. Genleşme katsayısı, yoğunluk, yumuşama noktası, sertlik gibi teknik özellikleri standartlara uygun ve polimer sayısı yüksek, akrilik bir üründür.
Pleksi Lazer Kesim Nerelerde Kullanılır?
Pleksinin kullanım alanlarını ise şöyle sıralayabiliriz, dekorasyon ve iç mimari, ev ve büro mobilyaları, aydınlatma elemanları, pleksi isimlik, tekne, yat dekorasyon ve aksesuarları, banyo ve mutfak aksesuarları, yatak başları, vitrin stantları, hediyelik eşya, takı, endüstriyel alanlar, tüm özel tasarımlar, kutu harf, tabela imalatlarında kullanılır.
Pleksi Özellikleri Nelerdir?
- Işık geçirgenliği yüksek ve darbelere karşı dayanıkdır. Pleksilerin ışık geçirgenliği cama oranla daha yüksektir.
- Darbelere karşı dayanıklılığı ise camda 6 kat daha fazladır. Keskin kenarlı değildir. Yaralanmalara sebep olmaz. Isı geçirgenliği camdan daha azdır.
- Döküm pleksiler iklim şartlarına karşı dirençlidir. Opak, şeffaf ve floresan renklerde üretilir ve plastiklere oranla iklim şartlarına daha dirençlidir. Solmaz, kırılmaz. İç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanılır.
- Döküm pleksiler ısıya dayanıklıdır. Döküm Pleksiglas kalınlıklarına göre 75°C’den itibaran yumuşar ve şekil vermeye hazır hale gelir.
- Döküm Pleksiler bakır sertliğindedir. Dış mekanlar için uygundur.
- Döküm Pleksiglas’a istenen şekil rahatlıkla verilir. İstenen şekle girmesi için Pleksiye belirli bir ısı derecesi yeterlidir. Soğuduktan sonra verdiğiniz şekil sabit kalır.
Pleksi Kutu Harf Nasıl Yapılır?
Pleksi tabaka, yüksek güçte lazer makinalara yatırılır, grafiği hazırlanmış kesilecek yazılar makinaya okutulur ve lazer kesim işlemi yapılır. Önce ön yüz tek boyut olarak kesilir. daha sonra harfin yan bantları yine pleksi malzemeden şerit şeklinde kesilir. bu iki kesim birbirine ısı ile birleştirilir. Harfimiz artık 2 boyutlu olmuştur. Pleksi kutu harfler ışıklı yada ışıksız olarak imal edilebilir. Kullanılan pleksi özelliklerine göre ışığı önden, yandan sadece önden yada sadece yandan verebilir.
pleksi kesim yapan yerler, cnc pleksi kesim, akrilik lazer kesim